dilluns, 15 de desembre del 2008

NORMES DE CASTELLÓ

ACTES DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA PER LA
COMMEMORACIÓ DEL 75+1 ANIVERSARI
 DE LES NORMES DE CASTELLÓ

 
 
dissabte,  20 de DESEMBRE:

19:00 h MANIFESTACIÓ:
amb el lema Per la llengua, O ARA O MAI !  
Des de la Plaça de la Independència (la Farola) i finalitzant al Carrer Cavallers, on es troba la casa on es van signar les Normes i es llegirà el manifest.

21:00 h BOTIFARRADA POPULAR
A la plaça de les Aules.
Tot seguit CONCERT DE CANTAUTORS amb Josep Lluís Notari i Sergí Contrí.
 
 
Organitza: COMISSIÓ DEL 32 (MAULETS, ENDAVANT, SEPC i CAJEI)

Col·labora: Associació Cultural Esportiva Bell-lloc del Pla, Associació Cultural Pla Redó de les Alqueries, Resistenda, Penya Estel Groc de Vila-real, STEPV, Comunicadors per la Pau, COS, FAB Borriol, Casal Popular de Castelló, Pub La Lola.Les Normes de Castelló

Les Normes de Castelló són la primera normativa lingüística que es signada per intel·lectuals valencians, acceptant, amb algunes adaptacions, la normativa de Pompeu Fabra de 1913 per a la variant valenciana de la llengua catalana. D'aquesta manera, és la primera normativa lingüística que afirma la unitat de la llengua.
Per aquest motiu, i tenint en compte que la normativa fou signada al País Valencià -on des de ja fa massa temps es busca, per part dels polítics botiflers, el secessionisme lingüístic- la nostra organització volem donar la deguda difusió i consideració a aquesta fita tan important per a la vertebració de la nostra nació. És el dia nacional per la llengua, no sols perquè siga l'única de comú a tots els Països Catalans, sinó també per la seua importància estratègica a
l'hora de la recuperació de la dignitat i la normalitat lingüística.

Per això us convoquem a tots per que vingueu a celebrar aquesta festa, per la llengua, per la cultura i per la nostra terra.
O ARA O MAI!