dimarts, 2 de desembre del 2008

comunicat unitari Hospital de Vinaròs

Davant la que considerem trista intervenció per part de la regidora del PP en el passat Ple Extraordinari i de les desafortunades declaracions posteriors per part del Partit Popular i en particular del seu portaveu sr. Juan Bta. Juan amb motiu de la moció presentada sobre les deficiències detectades en el funcionament de l'Hospital Comarcal de Vinaròs volem manifestar:

Que és evident que hi ha un problema real a la Sanitat de la Unitat 01 sanitària en la que esta ubicat l'Hospital Comarcal de Vinaròs i per tant el nostre diagnostic de la situació i de les seves carències hem de dir que el deteriorament sanitari és greu.

Entre d'altres

Enunciem algunes de les deficiències, de la forma més objectiva possible:

1.- Greu mancança de metges en diferents serveis de l'Hospital,  a més a més de tot tipus de personal no sanitari.

2.- Greu falta de metges d'assistencia primària, la qual cosa provoca llargues esperes per les consultes i grans demores en les citacions.

3.- Falta d'espais sanitaris i estructures inadequades. El segon centre de salut porta un retard que no no sabem quan acabarà.

4.-Falta d'una gestió i planificació sanitària suficients i amb directius competents.

5.-Existència de llargues llistes d'espera que es neguen encara que son de tots conegudes.

6.-Portem més de cinc anys sense que es convoque el Consell de Salut de l'area 01, òrgan on s'ha d'analitzar seriosament el funcionament de la sanitat a casa nostra.

Per tot això els sota signants mostrem la més absoluta repulsa a les declaracions fetes pel Partit Popular, intentant amagar una vegada més la situació greu i real de tots coneguda de l'Hospital de Vinaròs i dels serveis sanitaris en general de l'area de salut 01.

D'altra banda volem manifestar la nostra més enèrgica i contundent repulsa  a la practica política d'amagar-se i no donar la cara per part dels responsables d'haver creat i mantenir aquesta situació.

Finalment  donem el nostre suport al president de l'Associació de Veïns Avenord, Sebastián Casanova, atacat de manera barroera, desconsiderada i barriobajera que vol barrejar la seva trajectòria professional amb les seves declaracions com president d'una associació que representa a part important de la gent del nostre poble.

Estem en un estat democràtic que defensa el pensar i opinar lliurement i que està totalment  en contra de posicionaments dictatorials i defensors de la repressió d'aquesta llibertat d'expressió i opinió defensats per la Constitució.


AS. De Veïns Migjorn          As. De Veïns AVENORD
Bloc                      PSPV                     PVI
Esquerra                Esquerra Unida-Verds      C.O.S.