dimarts, 18 de novembre del 2008

col·loqui-presentació: “MACROURBANISME I AGRESSIONS AL PAISATGE MEDITERRANI”Presentació del llibre "Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani" de Roger Cremades

lloc: Casal Popular del Sénia (carrer Sant Pasqual 15 de Vinaròs)
data: dissabte 22 de novembre a les 18h.

+ informació a www.aplecdelsenia.com


PEL PAISATGE
blocs.mesvilaweb.cat/rogersafor

Aquest llibre aborda la problemàtica territorial del País Valencià, explicant les causes i els efectes de la multiplicació del creixement urbanístic i la degradació paisatgística, fenòmens que són comuns arreu del territori valencià.

SINOPSI: Moltes vegades, per tenir certesa dels fets hem d'observar el nostre voltant. Si tornem als llocs on jugàvem quan érem infants constatarem que aquests han canviat. Els bancals de taronger per on passejàvem es troben ara sota l'asfalt, els camins de terra són carreteres, i les séquies han desaparegut. Sobre tots aquests canvis ens podem arribar a fer moltes preguntes que d'entrada no són fàcils de respondre. I més encara si tenim en compte que ens trobem en un temps profundament marcat per la proliferació urbanística.

Aquest llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l'horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l'urbanisme. Un urbanisme banal que homogenitza l'aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat.

ROGER CREMADES RODEJA (Valencia, 1977) ha recorregut els paisatges valencians en busca de les claus del seu present, passat i futur. Enginyer Tècnic Forestal de formació, ben aviat es va especialitzar en temes territorials i paisatgístics. Ha realitzat els indicadors de sostenibilitat i la diagnosi de Gandia, ciutat on viu. D'altra banda escriu articles sobre temes mediambientals a diversos mitjans informatius de la Safor, on és un conegut dinamitzador del moviment ecologista.

Els adjuntem la ressenya apareguda a El País i els cartells d'algunes presentacions ja programades, així mateix els convidem a visitar el blog de l'autor:
http://blocs.mesvilaweb.cat/rogersafor

EDITORIAL RIU BLANC
SANT BLAI, 10 46780 OLIVA
TELÈFON: 962 854 248 FAX 962 865 588
WWW.RIUBLANC.COM
RIUBLANC@GMAIL.COM
CONTACTE PER A LES PRESENTACIONS:
RIUBLANC@GMAIL.COM
El llibre està distribuït per Sendra - Marco.
www.sendramarco.com