dissabte, 31 de maig del 2008

Què és la comarca del Sénia? > 31 maig a Girona


Què és la comarca del Sénia? Quins són els seus trets característics? Per què als seus habitants els interessa aquesta comarca? Quins avantatges té? I quins reptes? És viable la construcció d'una comarca entre dues administracions autònomes?

Si t'ha interessat alguna d'aquestes preguntes o tens més dubtes sobre la nostra comarca, vine a la nostra xarrada i t'ho explicarem.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es increïble lo que està pasant a aquestes terres.
Quan diem que el projecte castor afectarà a les nostres terres, és un poc difícil, definir, quins pobles definir dintre d'elles. Jo em faig la idea, que els pobles afectats seràn, Penyiscola, benicarlo, Vinarós, Alcanar, Càlig, sant Jordi, sant rafael, Ulldecona, Sant carles de la rapita,...
No em crec que un projecte d'aquestes magnituds els polítics d'aquestes terres en queden de mans plegades. A mi em dona la sensació de que els han comprat d'alguna manera.
Aquest projecte valdrà uns 1000 milions d'euros. Una cantitat astronomica on hi han molts d'interessos fàctics, i on els polítics de les nostres terres, triats per nosaltres, no han sabut estar a l'altura. l'únic problema que tenim l'esser humà és que l'olvidem molt facilment, però si no fos per això, romeu i companyia tindrien que desapareixer del mapa. Aquesta gent a sabut menejar els seus fils, la mostra d'aixo és que ho estant dunt tot a terme i aqui no es mobitza ningú, com va passar el primer cop, aquell 2 d'agost on el poble d'alcanar i veïs d'altres poblacions vam fer un acte heroïc, ara sembla que aquests del ministeri i l'empresa ESCAL UGS ho ha sabut fer millor (amb diners i promeses). Aquest serien capaços de matar al més pintar per dur a terme els seus plans maquiaveligs. Ho han aconseguit.
Em queda la impotència i la rabia. Em sento enganyat, trist de veure les meves terres destrosades per uns senyors que l'unic que els interessa és omplir encara més les seves arques.
Si algún dia peta el dipòsit sudmarí, i mata milers de persones, qui pagarà totes aquestes morts, els de Vinaròs han segut enganyats, nomès saben de carnavals. Han donat una lliço de falta de madurés. com pot ser que un poble com alcanar vegi un perill a aquest projecte i els de vionaròs no??
M'agradaria fer una crida a les poblacions que encara tinguin una mica de dignitat, que no estiguen lligats per cap interes, a movilitzar-se contra vinaròs, el poble enemic de les nostrs terres.
Vinaròs a volgut fer un salt en l'ambit nacional a nivell industrial, però m'agradaria saber les morts que això causarà. Llavors, jo i com jo molts , ens sentirem feliços, perquè veurem llavors que jo anavem gens encaminats.
Els polítics de les nostres terres, són uns impostors, manipulats pels polítics de Barcelona, Madrid i València.
Una agressió de tal magnitud, requereix unes mesures drastiques, i tindrien que caure alguns caps, però la gent som com els corders, molt fàcils de manipular. Ens venen que el gas natural és una energia neta, però senyors qui s'ho traga això, ademès, cuanta gent a mort per explosións???
A Vinarós les patges están contaminades perquè no hi han depuradores, a més la fabrica foret va fer estragos, els vinarosencs deuen estar contents dels llangostins que es foten ple de merda, i no s'en donen comte, però que pasa, ja pensaran els nostres polítics, nosaltres amb el carnaval ja som feliços. Qui ho denuncia aquest fets, ningú, perque no hi han collons.
És increïble la demagagia que duen a terme els alcaldes de les nostres terres. Realment han demostrat ser uns incompetents i uns desgraciats.

Anònim ha dit...

Pepet és l´únic referent cultural en el que a música es refereix que teniu per aquelles terres?A l´aplec que vaig anar allí estava.Al primer em digueren que també...Ara ahí...Sorpreneu-me però aquest aplec també el portareu no?

Aplec del Sénia ha dit...

No és l'únic referent de la comarca, però sí que és el més important...

De totes maneres l'acte a Girona no l'organitzem natros, només anem a fer la xerrada.

Salut!

Anònim ha dit...

Però aquest aplec el tornareu a portar?Per cert,on el fareu aquest any?Nosaltres pugem des de València alguns cap de setmanes.1 cada mes i mig o així.Estem mirant a veure quan fareu el pròxim i clar està,a veure a qui porteu.Per cert,una altra cosa,ahí teniu casal al Sénia?Quines organitzacions militen?
Gràcies.